Stan badań nad Księgą Przymierza i jej związki z innymi zbiorami prawnymi Starożytnego Bliskiego Wschodu - Karpiński, Leszek (1964)
Der gegenwärtige Stand der Erforschung des Bundesbuches und seiner Beziehungen zu den Gesetzessammlungen des alten Vorderen Orients (LIC, LE, CH).