Gilgames, Ékírásos akkád eposzok - Rákos, Sándor (1960)
Vál., az összefoglalókat, a jegyz. és az utószót irta Komoróczy Géza. Részben Komoróczy Géza nyersfordításából, részben németből ford. és. bev.; Inhalt: Ungarische Übersetzung von Еnūma eliš, Die sieben bösen Geister, Ištars Höllenfahrt, Nergal und Ereškigal, Zû, Adapa, Etana, Gilgameš.