Pozycja społeczna kobiety w okresie staroasyryjskim na podstawie dokumentów z Kaneš w Azji Mniejszej - Łyczkowska, Krystyna (1979)
Die gesellschaftliche Stellung der Frau in der altassyr. Periode auf Grund der Dokumente von Kaneš in Kleinasien.