A szegvár-tűzkövesi újkőkori férfiszobor és a “föld és ég szétválasztásának” ősi mitosza - Makkay, János
The Neolithic Male Figurine from Szegvár-Tűzköves (South Hungary) and the Ancient Myth of the Separation of Heaven and Earth; engl. Résumé; zu den Kumarbi-Mythen und Parallelen, archäologische Erwägungen, zT gegen 37:819.