Zapomniany świat Sumerów (I. Tajemnice wydarte pustyniom; II. Okruchy tysiącletniej historii; III. Bogowie rządzą światem; IV. Ich dzień powszedni; V. Zgodnie z prawem) - Bielicki, Marian (1966)
Die vergessene Welt der Sumerer; Konsultant naukowy: Krystyna Łyczkowska; Cena zł 60.