Zbiór praw z Esznunny - Kunderewicz, Cesary
Le recueil des lois d’Ešnunna; I. Historia odkrycia zbioru; II. Próba zidentyfikowania prawodawcy oraz ustalenia daty i charakteru zbioru; III. Opis tabliczek IM 51059 i IM 52614; IV. Przekład zbioru praw z Esznunny; V. Komentarz; VI. Znaczenie zbioru praw z Esznunny; 28-29: Résumé français.