A steppei nomádok ijászfelszerelése. Kiakulása, története, szerepe a hagyományban és folklórban - Köhalmi, Katalin U. (1968)
Die Pfeilschützenausrüstung der Steppennomaden, ihre Entstehimg, Geschichte und Rolle in der Tradition und Folklore; Kandidátusi értekezés tézisei (Thesen der Kandidaten-Dissertation); berücksichtigt auch Mesopotamien und Syrien.