Inwazja “ludów morskich” na Egipt w drugiej połowie II tys.p.n.e. - Śliwa, Joachim
Der Angriff der “Seevölker” auf Ägypten in der zweiten Hälfte des 2. Jährt, v. Chr.; Prace archeologiczne 19; engl. Résumé.