Mesopotamië. Het land en het water - Veenhof, K. R. (1975)
Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van gewoonhoogleraar in het Akkadisch, het Ugaritisch en het Geschiedenis van het Nabije Oosten in de oudheid aan de faculteit der letter en van de Vrije Universiteit te Amsterdam op 13 december 1974.