XVIe journée A. Abel. Journées des orientalistes belges, Bruxelles, 22-25/V/1978 - Anonymus, A.
résumés: E. Gubel, De ikonografie van een Fenicische skarabee in het Hamburgse Museum für Kunst und Gewerbe; D. Homès-Fredericq, Prospection archéologique en Moab (Jordanie); R. Lebrun, Terminologie et notes sur le status de l’enfant chez les Hittites; H. Limet, La condition de l’enfant en Mésopotamie autour de l’an 2000; P. Naster, Geboortepremies en tewerkstelling van jongeren te Persepolis (onder Darius I, Xerxes, Artaxerxes I); H. Sauren, Het examenreglement van de sumerische school; H. van Stiphout, Enkele Didactische Principes van het Onderwijs in het Sumerisch aan de Oudbabylonische “Scholen”.