Urartu Devletinin Kuruluş Evresi ve Kurucu Krallardan Lutipri = Lapturi Hakkında Yeni Görüşler - Tarhan, M. T.
ersch. 1982; Neue Deutungen über die Gründungsphase des urartäischen Staates und die Herrschaftsperiode des Königs Lutipri = Lapturi