Historia Bliskiego Wschodu w starozytnosci. Od początków osadnictwa do podboju perskiego - Zabłocka, Julia (1982)
Geschichte des Vorderen Orients im Altertum. Von den Siedlungsanfängen bis zur Eroberung durch die Perser