İlk Üretimciliğe Geçiş Evresinde Anadolu ve Güneydoğu Avrupa - G.Ö. 10500-7000 yılları arası, I. Doğal Çevre Sorunu - Esin, U. (1979)
Anatolien und Südostasien in der Übergangsphase zum Neolithikum - Zwischen den Jahren 10500-7000 v.u.Z., Bd. I. Probleme der natürlichen Umwelt