Kryzys i upadek państwa nowoasyryjskiego a przemiany polityczne w Uruk - Zawadzki, Stefan (1983)
Krise und Untergang des neuassyrischen Staates und politische Wandlung in Uruk; Fs. J. Wolski, = Acta Universitatis Wratislaviensis 497, Wrocław 1983; deutsches Résumé.