"Syryjski typ świątyni" na terenie północnej Syrii w okresie wczesnosyryjskim (ok. 3300 p.n.e. - ok. 2000 p.n.e.) - Olbryś, Mirosław (1987)
Der "syrische Tempeltyp" in Nordsyrien in der frühsyrischen Periode (ca. 3300 - ca. 2000 v.Chr.)