Ensi w czasach III dynastii z Ur: aspekty ekonomiczne i administracyjne pozycji namiestnika prowincji w świetle archiwum z Ummy - Stępień, Marek (2006)
Ensi in der Zeit der III. Dynastie von Ur: ökonomische und administrative Aspekte der Stellung des Provinzstatthalters im Licht des Archivs von Umma