Wielojęzyczność w kulturach Wschodu Starożytnego. Kłopoty skrybów hetyckich z tłumaczeniem pewnego tekstu huryckiego. - Taracha, Piotr (2002)
Mehrsprachigkeit in den altorientalischen Kulturen. Probleme der hethitischen Schreiber mit der Übersetzung eines hurritischen Textes: Godzi?ski, S. - Balcerowicz, P. (Hg.), O pi?knie i niewierno?ci, czyli o przek?adach z literatur orientalnych [Von der S